Selecteer een pagina

Werkzaamheden aan het gemaal gaan van start

Beste leden, 

Wij willen jullie graag informeren over de werkzaamheden aan het gemaal. De aannemer gaat in de week van 10 mei beginnen en zal verspreid over een periode van ca. 10 weken hier mee bezig zijn. Er wordt gewerkt aan drie gemalen op drie verschillende locaties tegelijkertijd, dus wij verwachten niet dat zij gedurende die weken continu bij ons aan het werk zijn.

Wat gaat er nog meer gebeuren in die tijd:

  • Er komt een bouwkeet op het weiland te staan. Deze komt expliciet niet op ons ‘huisjesterrein’ om overlast te beperken.
  • Het zware vervoer gaat over rijplaten over het weiland of wordt aangeleverd via het water. Dit betekent dat er niet 10 weken lang rijplaten op het weiland hoeven te liggen; waardoor er minder schade aan de natuur is en er minder geluidsoverlast voor ons zal zijn.
  • De uitvoerders zullen om die reden via onze weg naar de bouwlocatie rijden; zij parkeren indien mogelijk op de dijk of bij het hek, maar uitdrukkelijk niet op onze parkeerplaatsen. 
  • De overgebleven grond na het vervangen van het gemaal zullen wij op enig moment gaan gebruiken op ons eigen terrein voor evt. ophoging van grond of bestrijding van de Duizendknoop. Dit beslissen we later, in overleg met Natuurvol Tuinen.

Mochten jullie vragen hebben of onverhoopt overlast ervaren, dan horen wij dat graag!